"Spreman sam, povreda je prošlost"

Amer Delić za SportSport.ba

"Spreman sam, povreda je prošlost"

M. Maksimović

Amer Delić je doputovao u Portugal sam prije ostatka ekspedicije David Cup reprezentacije BiH koja je na mjesto odigravanja meča stigla u srijedu poslijepodne. Za četvrtak je najavljen ždrijeb, u planu su i dva treninga.

Amer je zajedno sa direktorom TS BiH, čekao dolazak ostatka selekcije, a već danas će odraditi i prve treninge. Ko zna možda Amer bude već u petak na terenu.

''Spreman sam, a na selektoru je da odluči da ko će igrati. Ono što je za mene najvažnije jeste da je povreda prošlost i da je koljeno uredu. Spreman jesam ali opet treba uzeti u obzir činjenicu da su treninzi jedno, a mečevi nešto sasvim drugo. Išao sam u kvalifikacije US Opena i svakako nisam zadovoljan svojim nastupom jer znam da mogu puno bolje".

Amer je prepoznatljiv na touru kao sjajan server. Kako servis sluša danas?

''Svi znaju da je moj servis izuzetno jak i da puno polažem na svoj servis i upravo sam bio prisiljen odraditi operaciju koljena jer se nisam mogao osloniti na koljeno prilikom servisa. Sve ostale kretnje su bile uredu, ali kod servisa su se javljali problemi. Nadam su da je to vrijeme iza mene, normalno treniram, igrao sam taj jedan meč i problema sa koljenom nije bilo'' kaže za SportSport.ba Amer Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.