Spremni za Davis Cup
Davis Cup reprezentacija BiH

U Mejdanu veliki teniski događaj

Spremni za Davis Cup

M. Maksimović

Ostala su još dva dana do meča drugog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa koji se po prvi put u ovakvom obliku igra u BiH.

Naši najbolji teniseri u Tuzli dočekuju Estoniju te imaju priliku ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su u Portugalu zastali na posljednjoj stepenici prije ulaska u I grupu.Činjenica da prvi put igramo na domaćem terenu govori sama za sebe jer Davis Cup je u svijetu poseban događaj.

Nije važan ranking, nekada ni podloga, pa nekada ni forma igrača, važno je zajedništvo, atmosfera u kojoj se meč igra, a upravo je to ono što krasi Davis Cup reprezentaciju BiH, koja nema igrača među 10,50,100,200, ali ta selekcija u posljednjih godinu dana igra odlično.
Od ulaska u ovo društvo odigrali smo četiri meča, tri puta smo ostvarili pobjedu 3:2, jednom smo poraženi istim rezultatom, ali u sva četiri dvoboja presudnim se pokazao peti meč koji se igrao.

I svaki od tenisera je dao svoj doprinos, odigrao je presudni meč, bilo da se radi o Aldinu, Ismaru, mladom Damiru ili Ameru.Sada igramo na domaćem terenu, Tuzli koja se posljednjih dana priprema za ovaj susret. Domaćini i ljudi iz saveza se trude da organizacijski sve protekne u najboljem mogućem redu, jer trebamo ITF pokazati kako smo u stanju organizovati jedan ovakav meč, meč koji nam opet otvara mogučnost da se borimo za I grupu EA zone, tamo gdje igra jedna recimo Švicarska sa Federerom.

Sve ovo gore navedeno može biti svojevrstan poziv ljubiteljima tenisa, građananima ove zemlje da budu uz selekciju BiH koja je opstala i koja je živa bez obzira što za nju ne igraju Ljubičić, Čilić, Dodig....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.