Srbija i Španija u finalu premijernog izdanja ATP Cupa

Đoković protiv Nadala

Srbija i Španija u finalu premijernog izdanja ATP Cupa

A. Čaušević

Srbija i Španija su finalisti prvog izdanja ATP Cupa nakon što su u polufinalnim duelima pobijedili Rusiju, odnosno Australiju. 

Srbija je s 3:0 bila bolja od Rusije. Prvo je Dušan Lajović sa 2:0 (7:5, 7:6) pobijedio Karena Khachanova, da bi Novak Đoković u derbiju dana bio bolji od Daniil Medvedeva sa 2:1 (6:1; 5:7; 6:4).

U duelu parova Nikola Čačić i Viktor Troicki su savladali Teimuraza Gabashivilja i Konstantina Kravachuka sa 2:0 (6:4; 7:6).

Španije sa identičnim rezultatom pobijedila Australiju. Nakon što se Roberto Bautista-Agut rutinski obračunao sa Nickom Kyrgiosom (6:1; 6:4), Rafael Nadal je u meču sa tri seta na kraju nadmudrio Alexa De Minaura sa 2:1 (4:6; 7:5; 6:1).

Uzbudljiv je bio i meč parova između Australije i Španije, a na kraju su pobjedu odnijeli Španci predvođeni Carrenom-Bustom i Lopezom sa 2:1.

Finale je na programu sutra, a singlu će se sastati Đoković i Nadal što će biti šlag na tortu turnira, te Lajović i Bautista. U dublu bi trebali igrati Đoković i Troicki protiv Carrena-Buste i Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi