Srbija povela protiv Hrvatske sa 2:0

Troicki savladao Ćorića

Srbija povela protiv Hrvatske sa 2:0

Iako su hrvatski reporteri već ispisali polovicu izvještaja pod naslovom "Borna junak dana", borbeni mladac na kraju je doživio poraz u pet setova. 

Više razloga za slavlje u meču koji je obilježio veliki broj preokreta imao je Viktor Troicki, čijim je trijumfom Srbija protiv Hrvatske u prvom kolu svjetske skupine Davis cupa povela sa 2-0.

Podsjetimo, Srbiji je prednost donio Novak Đoković koji je u prvom meču dana rutinski savladao Mata Delića u tri seta, a već sutra Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igrat će dubl protiv Franka Škugora i Marina Draganje, dok se u nedelju posljednjeg dana takmičenja sastaju Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.