Šta je sve Safin prokockao…
Marat Safin, danas samo sjena nekadašnjeg igrača

ATP Masters u Miamiju

Šta je sve Safin prokockao…

Marat Safin znao je propustiti mnoge prilike, ali ono što je prokockao protiv Gaela Monfilsa, u 3. kolu ATP Mastersa 1000 u Miamiju, je zaista za rubriku vjerovali ili ne.

Sigurno je da je u istoriji tenisa bilo čudnih mečeva i velikih preokreta, ali je ovdje riječ o najboljim igračima na svijetu, tačnije duelu sedmog i 22. nositelja, a u takvom odnosu snaga preokreti se rijetko dešavaju.

Safin je nakon 5:7 i 7:5 u trećem setu, kod rezultata 2:2 oduzeo servis Francuzu i do 5:2 igrao vrlo sigurno.

No, tada je Rusu sve krenulo nizbrdo. Monfils je sevirao za 3:5, a Safin je imao 15:40 (dvije meč lopte). No, nije ih iskoristio jer je dva relativno lagana udarca izbacio u aut. Kako to obično bude kada igra Safin, uslijedila je nervoza, Monfils je vratio i drugi break spasivši pri tome još jednu meč loptu.
Od 5:2 do 6:6 Ruski div je pogodio samo pet prvih servisa, što najbolje pokazuje koliko je bio  nervozan. Monfils je znao da mu je to šansa i na kraju je u tie-breaku imao više mirnoća i koncentracije.
Rutinsku pobjedu ostvario je Roger Federer. Njemački veteran Nicolas Kiefer nije mogao parirati drugom igraču svijeta koji je slavio sa 6:4 i 6:1.
U četvrto kolo prošli su i Andy Roddick, Gilles Simon te Novak Đoković koji je Francuzu Mathieu dozvolio osvajanje samo pet gemova.

Rezultati
Federer (Šva/2) - Kiefer (Njem/28) 6:4, 6:1, Roddick (SAD/5) - Tursunov (Rus) 7:6 (9), 6:2, Dent (SAD) - Robredo (Špa/15) 7:5, 6:3, Simon (Fra/7) - Schüttler (Njem/29) 3:6, 6:1, 6:1, Monfils (Fra/9) - Safin (Rus/22) 5:7, 7:5, 7:6 (3), Tsonga (Fra/(10) - Kendrick (SAD) 7:5, 6:4, Đoković (Srb/3) - Mathieu (Fra/31) 6:4, 6:1, Berdych (Češ/21) - Blake (SAD/13) 6:4, 6:7 (7), 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.