Stakhovski namučio Murraya
Andy Murray jedva u drugo kolo

ATP u Dubaiju

Stakhovski namučio Murraya

Andy Murray imao je mnogo muke na startu ATP turnira u Dubaiju. U duelu sa Ukrajincem Stakhovskim bio je u velikim problemima, ali se na kraju izvukao.
Stakhovski je uzeo prvi set u tie-breaku da bi drugi izgubio. U trećem je osjetio bol u nozi pa je pri rezultatu 5:3 za Murraya predao meč.
Drugo kolo vidjeće Rus Teimuraz Gabašvili, ali je protiv francuskog kvalifikanta Laurenta Recouderca kao i Murray imao velikih problema.

Gabašvili je na kraju ipak uspio zadržati mirnoću u trećem setu i spriječiti iznenađujući prolaz igrača koji ove godine nije slavio na ATP Touru.
Od narednog kola se oprostio Hanescu kojeg je sa terena pomeo Fabrice Santoro. Bilo ja 6:4 i 6:2 za Francuza.
Podsjetimo, nastup u Dubajiu su ranije otkazali Rafael Nadal i Roger Federer.

Prvo kolo
Teimuraz Gabašvili (Rusija) - Laurent Recouderc (Francuska, Q) 5:7, 7:6(4), 6:3, Fabrice Santoro (Francuska) - Victor Hanescu (Rumunjska) 6:4, 6:2, Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Sergij Stakhovski (Ukrajina) 6:7(3), 6:3, 5:3 predaja Stakhovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.