Tsitsipas preko Zvereva do prvog Grand Slam finala u karijeri
Foto - EPA

Grčki teniser u finalu Roland Garrosa

Tsitsipas preko Zvereva do prvog Grand Slam finala u karijeri

M. Šljivak

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se po prvi put u finale jednog Grand Slam turnira.

Sjajni Grk je u današnjem polufinalu uo savladao Alexandera Zvereva sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 4:6, 4:6 i 6:3.

Dominantno je Tsitsipas ušao u meč. Oduzeo je servis Zverevu već u drugom gemu i na kraju ga je bez većih problema sačuvao do samog kraja prvog seta kojeg je dobio sa 6:3.

Na otvaranju drugog seta Zverev igra odlično. On je ovog puta taj koji pravi break u drugom gemu, imao je prednost od 3:0, ali je potom stao.

Zverev je potom izgubio sva tri gema na svoj servis, Tsitsipas je svoje servise lagano završavao i na kraju je i drugi set dobio sa 6:3 za ogromnih 2:0 u setovima.

Tsitsipas loše otvara i treći set. Zverev mu ponovo oduzima servis na samom početku, a ovog puta ga je uspio i zadržati, te je dobio set sa 6:4 i smanjio je rezultat na 2-1 u setovima.

Oglasi

Nijemac sjajno otvara i četvrti set. Novi break i siguran servis mu osiguravaju prednost na samom otvaranju, a prednost je zadržao do samog kraja ovog seta kojeg dobija sa 6:4 i poravnava rezultat na 2-2.

Tsitsipas se međutim budi u odlučujućem setu. Spasio je tri break lopte već u prvom gemu i to mu je donijelo snagu za nastavak meča.

Dominirao je Grk u ostatku seta. Na kraju ga je i osvojio sa 6 i prošao je u finale gdje ga čeka duel protiv pobjednika meča Rafael Nadal - Novak Đoković.

Grčkom teniseru je ovo prvo finale na Grand Slamovima, a ranije je dva puta igrao polufinale Australian Opena, a prošle godine je igrao i polufinale Roland Garrosa.

Ronald Garros, polufinale:

Tsitsipas - Zverev 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6 i 6:3)

Top Komentari

user1597698961
Dajte objavu da je veceras u 20h odbojka polufinale srebrene lige slovenija Bosna,,nek narod zna
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi