Stephens i Kuznetsova stigle među osam

Dva iznenađenja u završnici Australian Opena

Stephens i Kuznetsova stigle među osam

M. Maksimović

Najveća priča ženskog dijela turnira u Melbourneu je svakako Sloane Stephens 19-godišnja Amerikanka  koja je izborila nastup u četvrtfinalu.Sloane je do sada igrala šest puta u singlu na Grand Slam turnirima, tek je u Parizu prošla u četvrto kolo. 

Rezultat koji je ove godine popravila na Australian Openu, jer je u osmini finala sa 6-1,3-6,7-5 sredila Bojanu Jovanovski iz Srbije. U prvom setu je već na startu Stephens dala do znanja kako je raspoložena za jedan pravi meč. Krenula je sa 3-0 te je za svega 25 minuta zaključila prvi set sa laganih 6-1.Drugi set je ponudio puno više uzbuđenja i preokreta, Jovanovski je uspjela povesti 5-3 i vratiti se u meč.

 

Sloane se spašavala početkom trećeg, vratila se i sa trećim breakom u setu kod 5-5 izborila prolaz među osam. Tamo je čeka Serena Williams koja je pomela Mariju Kirilenko prepustivši joj dva gema. Meč četvrtfinala će privući pažnju jer predstavlja duel dvije generacije američkog tenisa.

 

Svetlana Kuznestova je dva puta igrala četvrtfinale Australian Opena, osvajala je Roland Garros, US.Open, međutim danas je tek 75.na svijetu. Ipak,pronašla je igru za desetu nositeljicu Caroline Wozniacki sa 6-2, 2-6, 7-5. 

 

Ruskinja je pogađala winnere, do kraja meča imala je 52 ali je i puno više griješila, omjer neforsiranih pogrešaka je bio 41-22. Break u 11.gemu trećeg je odveo Rusikinju u treće četvrtfinale na Australian Openu u singlu. Sjajan rezultat s obzrirom na probleme sa povredom koljena koji su je pratili prošle godine.

 

Rezultati osmine finala:

Svetlana Kuznetsova (Rus) - Caroline Wozniacki (Dan, 10) 6-2, 2-6, 7-5

Vicotira Azarenka (Bje, 1) - Elena Vesnina (Rus) 6-1, 6-1

Serena Williams (SAD, 3) - Maria Kirilenko (Rus, 14) 6-2, 6-0

Sloane Stephens (SAD, 29) - Bojana Jovanovski (Srb) 6-1, 3-6, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.