Stephens izbacila Serenu: Sad ću u sobi držati svoj poster!

Iznenađenje na Australian Openu kod teniserki

Stephens izbacila Serenu: Sad ću u sobi držati svoj poster!

Edmir Škorić

Premda to niko nije očekivao, 19-godišnja američka teniserka Sloane Stephens u četvrtfinalu Australian Opena izbacila je treću igračicu svijeta, svoju sunarodnjiku Serenu Williams.

Stephens je odigrala najbolji meč karijere i slavila sa 2:1 po setovima. Dobila je Serena prvi set u svoju korist sa 6:3 i činilo se da će bez izgubljenog seta odraditi posao. Međutim, u drugom setu 19-godišnja senzacija ženskog turnira dolazi do 7:5 i izjednačenja.

 

U trećem setu Sloane je slavila sa 6:4 i izborila veliko polufinale, izbacivši daleko iskusniju Serenu, koja je imala problema s leđima, tražila je i pomoć ljekara, međutim nije htjela odustati.

 

Ovo je za Serenu prvi poraz nakon 17. avgusta prošle godine, kada ju je u Cincinnatiju pobijedila Angelique Kerber. Završena je njena serija od 20 uzastopnih pobjeda...

 

Upravo ona je mladoj Stephens bila uzor i mentor kroz karijeru, a i sama je priznala da je u svojoj sobi držala poster na zidu od sestara Williams. 

 

"Ovo je ludo, Bože! Sada ću svoj poster staviti u svoju sobu", rekla je oduševljena Stephens.

 

Vratimo se nakratko tijeku samog meča. Williams je u tek u osmom gemu prvog seta imala break-loptu, ali iskoristila je tek treću. U drugom setu pravi break i dolazi do 2:0 vodstva, ali Stephens nije posrnula, čak ni onda kada je njena protivnica u trećem setu imala još jedan break prednosti.

 

"Svi u svlačionici u ovoj fazi turnira imaju nekih problema s ozljedama, tako da mi to nije isprika. Jednostavno su mi se ukliještila leđa u osmom gemu drugog seta. Bilo je bolno, ali sada je u redu", izjavila je Williams.

 

U polufinalu će Stephens igrati protiv Viktorije Azarenke, koja je sa 7:5, 6:1 savladala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu. U drugom polufinalu sastat će se Kineskinja Na Li i Ruskinja Marija Šarapova.

 

Australian Open, četvrtfinale:

Azarenka (1) - Kuznjecova 7-5, 6-1

Stephens (29) - S. Williams (3) 3-6, 7-5, 6-4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.