Stonoteniseri danas protiv Italije

SP u Dortmundu

Stonoteniseri danas protiv Italije

 Na Svjetskom ekipnom stonoteniskom prvenstvu u Dortmundu danas su na rasporedu susreti posljednjeg, petog kola prve faze takmičenja. 

Muška reprezentacija BiH, koja se u takmiči u Drugoj diviziji (F-grupa), sastaje se s Italijom. Meč počinje u 19 sati.

 

Nakon četiri kola izabranici selektora Vladimira Ivaneka djele četvrto mjesto s Holandijom i Škotskom, uz omjer od jedne pobjede i tri poraza. 

 

U drugoj fazi takmičenja najbolji bh. stonoteniseri borit će se za opstanak u Drugoj diviziji, odnosno za plasman od 37. do 48. pozicije.

 

Ženska bh. reprezentacija, koja nastupa u Trećoj diviziji, u petom kolu L-grupe u 16 sati igra protiv Gvatemale. Bh. stonoteniserke nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto u grupi s omjerom 3-1. Današnjom pobjedom osigurala bi drugu poziciju i u nastavku takmičenja borila bi se za plasman u Drugu diviziju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.