Stonoteniseri poraženi od Irana

Loš početak na SP u Dortmundu

Stonoteniseri poraženi od Irana

M. Maksimović

Danas je u Dortmundu počelo Svjetsko stonotenisko ekipno prvenstvo. Naši stonoteniseri su upisali prvi poraz na startu, bolji je bio Iran 0:3.

Muška stonoteniska reprezentacija se nalazi u Drugoj diviziji, grupa F, a u prvom susretu protiv Irana osvojena su tek tri seta. Noshad Alamiyan je sa 3:2 savladao Admira Duranspahića, iako je naš reprezentativac imao 2:1 u setovima. Adnan Šehić nije osvojio niti seta protiv Afshina Noroozija, dok je Remhad Hasanović ulovio jedan u meču sa Mohammadrezom Akhlaghpasandom. 

 

Naredni protivnik BiH je Brazil u meču koji se na stolu broj sedam od 13 sati, a nakon toga u večernjim satima igramo protiv Škotske.

 

Grupa F:

Brazil - Holandija 3:0

Italija - Škotska 3:1 

Iran - BiH 3:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.