Suarez-Navarro prva učesnica četvrtfinala Australian Opena
EPA

Dobila Kontaveitovu sa 2:1

Suarez-Navarro prva učesnica četvrtfinala Australian Opena

E. Ganibegović

Španska teniserka Carla Suarez-Navarro obezbijedila je prolaz u četvrtfinale Australian Opena. Ona je u osmini finala bila bolja od Anett Kontaveit sa 2:1 u setovima.

Prvi set je prošao znaku mlade Estonke, koja je pokazalo više i na kraju dobila sa 6:4, međutim u drugom setu potpuno druga priča, pošto se Suarez Navarro istom mjerom revanširala svom protivniku i tako došla do poravnanja.

U trećem setu viđena je velika borba, u kojem je Anett imala servis za svoje prvo Gram Slam četvrtfinale, ali na kraju do toga nije došlo jer je španska teniserka do kraja odigrala sjajno i iskoristila treću meč loptu za prolaz među najboljih osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti