Sumrak nosilaca
Sam Querrey eliminisan u osmini finala

ATP turnir u Delray Beachu

Sumrak nosilaca

Čak pet nosilaca neće vidjeti četvrtfinale turnira u Delray Beachu koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara. Riječ je o Gulbisu, Kunjicinu, Darcisu, Querreyju i Yen - Hsun Lui.

Najveće iznenađenje svakako predstavlja eliminacija drugog nositelja, Sama Querreyja od Christopha Rochusa.

Prošlogodišnji polufinalista Delray Beacha u duelu sa Rochusom na terenu je proveo samo 51 minutu. Belgijanac je slavio sa 6:4, 6:1, a do pobjede je došao nakon što je realizovao pet od devet break lopti.
Stefan Koubek bio je koban za Lua (6:4 i 6:3) koji je 1. kolu izbacio Hewitta. Ovo će 32-godišnjem Austrijancu biti prvo četvrtfinale još od 2007. godine.
Drugi četvrtfinalni par koji je za sada poznat čine Jevgenij Koroljev i Guillermo Garcia - Lopez.

Drugo kolo (osmina finala)
Garcia - Lopez (Španija) - Muller (Luksemburg) 5:7, 6:3, 6:3, Koroljev (Rusija, Q) - Kendrick (SAD) 3:6, 6:3, 7:5, Koubek (Austrija) - Lu (Kineski Tajpeh, 8) 6:4, 6:3, C. Rochus (Belgija) - Querrey (SAD, 2, WC) 6:4, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.