Sutra žrijeb za II grupu EA zone

Davis Cup reprezentacija će saznati ime protivnika

Sutra žrijeb za II grupu EA zone

M. Maksimović

Nakon što je odigran i posljednji meč u I Grupi EA zone, kompletirana je lista učesnika za narednu godinu u II grupi EA zone. Danska je savladala Finsku koja će imati status prvog nositelja u II grupi, dok je naša selekcija postavljena za četvrtog nositelja.

U tom društvu su još Portugal (2), Latvija (3), Bjelorusija (5), Mađarska (6), Estonija (7) i Kipar (8).Preostali učesnici II grupe, koji su ujedno i naši mogući protivnici u prvom kolu su: Litvanija (prvi igrač Berankis, ATP-94), Luxemburg (prvi igrač Muller, ATP-63), Irska, Monako, Bugarska (prvi igrač Dimitrov, ATP-62), Moldavija, Benin i Tunis (prvi igrač Jaziri ATP-89).

 

Pošto ni sa jednom od ovih reprezentacija nismo ranije igrali, domaćin meča će biti određen žrijebom. 

Žrijeb će biti obavljen  u sjedištu ITF-a u Londonu, a prvo kolo je na rasporedu od 01.-03.februara, dok se drugo igra od 5.do 7.aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.