Svi se prave “Englezi”
Federer će igrati bez pritiska

Počinje Australian Open

Svi se prave “Englezi”

Najveći favoriti za osvajanje prvog Gran Slama sezone, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković i Andy Murray, barem prema kladionicama, ali i rankingu, ne žele preuzimati ulogu favorita.
 Tako popularni Rafa kaže da će igrati bez opterećenja, Federer se vidi među favoritima, ali izbjegava prongozirati ishod, dok Đoković traži formu nakon promjenjivog početka. Konačno, Murray zna da bi mu uloga prvog favorita donijela strahovito breme i jednostavno bježi čak i od običnih izjava.
“Ranije sam naglašavao da će za 2009. godinu najvažniji biti start i ostajem pri toj izjavi. U Melbourneu imam prostora za korak naprijed. Prošle sam godine stigao do polufinala, a godinu ranije četvrtfinala. Stoga bi ulazak u finale možda bio realan.”

Federer je tri puta u karijeri osvajao Australian Open, a prošle godine u polufinalu je izgubio od kasnijeg pobjednika, Đokovića.
“Više pritiska sam osjećao kad sam imao šest ili sedam Grand Slam naslova. Tada su svi očekivali da pobijedim svaki put kad izađem na teren. Sada toga više nema i mnogo lakše je igrati.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.