Švicarsko - argentinska drama pripala Federeru

Nakon četiri i pol sata igre

Švicarsko - argentinska drama pripala Federeru

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom meču olimpijskih igara najbolji svjetski teniser Roger Federer sa 2:1 po setovima savladao je Argentinca Juan Martin Del Potra (3:6, 7:6, 19:17).

U jednom od najboljih mečeva u historiji olimpijskih igara Federer je savladao Del Potra, a da je na kraju slavio i Argentinac uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Argentinski teniser bolje je otvorio meč i prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:3. U drugom setu pobjednika je odlučila tzrinaesta igra u kojoj je više sreće imao Federer.

A, onda je počeo treći set o kojem će se u teniskim krugovima još dugo pričati. Prvu priliku da meč privede kraju Federer je imao u 20 gemu trećeg seta, ali pri vodstvu od 10:9 nije uspio uzeti igru na svom servisu.

Nakon toga pri rezultatu 14:14 Federer ne koristi tri break lopte, a neško kasnije Argentinac je na servis Švicarca imao 0:30, no najbolji svjetski teniser se uspio izvući.

Svoju novu priliku Federer je dočekao u 35 gemu kada uzima servis Argentincu, da bi potpm na svoj servisu uz dosta problema stigao do konačnog trijumfa za prvo finale na olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.