Svitolina osvojila Masters u Rimu
Foto: EPA

U finalu savladala Simonu Halep

Svitolina osvojila Masters u Rimu

E. Čaušević

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina danas je savladala Simonu Halep u finalu Mastersa u Rimu.

Svitolina je u sjajnom meču sa 2:1 u setovima bila bolja od Halep koja je bila blagi favorit u ovom finalu. Rumunska teniserka je bolje otvorila današnji meč i uspjela je da povede sa 1:0 u setovima nakon što je bila bolja sa 6:4.

Međutim, u nastavku meča bolje je zaigrala Svitolina koja je nakon 56 minuta igre u drugom setu izjednačila na 1:1. Ukrajinka je imala i vodstvo od 5:2, no Halep je uspjela da izjednači na 5:5. Ipak, Svitolina je ponovo zaigrala mnogo bolje i slavila je sa 7:5 u drugom setu.

U trećem setu mnogi su očekivali veliku borbu za trofej u Rimu. Međutim, Svitolina je dominirala na terenu, te je sa 6:1 "isprašila" Halep u trećem setu i slavila sa 2:1 u setovima.

WTA Master Rim, finale:

Halep - Svitolina 1:2 (6:4, 5:7, 1:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi