Talijanke raspoložene u Mostaru
Paola Cigui prva nositeljica u Mostaru

Turnir u Mostaru stigao do četvrtfinala

Talijanke raspoložene u Mostaru

M. Maksimović

Na teniskom ITF turniru u Mostaru '' Mostar Laides Open 2009 ''kompletirani su parovi četvrtfinala. Tri Talijanke predvođene prvom nositeljicom su izborile plasman među osam. U tom društvu je ukupno pet nepostavljenih igračica.

Prva nositeljica, Talijanka Paola Cigui će igrati protiv Slovakinje Zuzane Zlochove.Cigui je bila sigurna protiv Anđele Nemčević iz Srbije 6-1, 6-2, dok je Zlochova u odličnom meču eliminisala šestu nositeljicu, Zoricu Petrov iz Srbije 4-6,6-4,6-4. Druga Talijanka u četvrtfinalu je Martina Caciotti, sedma nositeljica koja nije imala protiv  naše Neire Fatić. Mlada bosanskohercegovačka teniserka je uspjela osvojiti po dva gema u dva seta. Caciotti će polufinale pokušati izboriti preko Marine Lazić iz Srbije. Lazićeva je zaustavila treću nositeljicu Stamatiau Fafliou 6-0,6-4.

U preostalim mečevima četvrtfinala, igrat će Dalila Jakupovič iz Slovenije protiv Indire Akiki iz Hrvatske, dok treća Talijanka u Mostaru Alessija Bertoija ide na kvalifikanticu Tamaru Čurović iz Srbije.

Rezultati drugog kola:
Paola Cigui (Ita,1) - Anđela Nemčević (Srb) 6-1,6-2
Zuzana Zlochova (Svk) - Zorica Petrov (Srb,6) 4-6,6-4,6-4
Marina Lazić (Srb) - Stamatia Fafaliou (Gre,3) 6-0,6-4
Martina Caciotti (Ita,7) - Neira Fatić (BiH) 6-2,6-2
Dalila Jakupovič (Slo) - Mara Zovko (Hrv) 6-1,6-2
Indire Akiki (Hrv,4) - Anja Prislan (Slo) 6-1,6-2
Alessia Bertoia (Ita) - Barbora Kritickova (Cze,8) 7-6(4),6-2
Tamara Curović (Srb) - Bianca Tepper (Aus) 6-4,6-3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.