'' Tata'' slavio u Cincinnatiju
Federer spreman za US.Open

Federer osvojio 61. turnir u karijeri

'' Tata'' slavio u Cincinnatiju

M. Maksimović

Roger Federer pobjednik je ATP turnira u Cincinnatiju vrijednog 3,000,000 dolara. Do trećeg naslova na ovom turniru, Federer je stigao pobjedivši u finalu Novaka Đokovića 6-1,7-5.

U finalu je Federer u potpunosti dominirao, a podatak da je imao čak 20 break lopti dovoljno govori kakav su meč odigrali prvi i četvrti nositelj.

Na početku meča Federer je imao sedam break lopti, jednu je iskoristio, poveo je 2-0, pa sa duplim breakom 4-0. Set je vrlo brzo uzeo Federer 6-1, iskoristivši jednu od dvije set lopte.
Đoković je daleko bolje počeo igrati u drugom setu, prvi je došao do breaka, ali se Federer vreatio u petom gemu. U 10.gemu kod rezultata 5-4, Đoković nije iskoristio set loptu. Federer je iskoristio svoju drugu u 11. gemu, pa je priča završena vrlo brzo.

Gem kasnije je Federer iskoristio prvu od tri meč lopte za konačnih 6-1,7-5. Ovom pobjedom je Roger stigao do 61.turnira u karijeri, na turnirima iz Masters serije ovo je bio 16.naslov.

- Ovaj trijumf za mene ima posebno značenje, jer je ovo prvi turnir koji sam osvojio kao otac.
Od početka do kraja sam igrao odlično, imao sam osjećaj da mogu sve pogoditi. Igrao sam iz poena uz poen sa sve više samopouzdanja
- rekao je nakon meča Federer



Rezultat finala:
Roger Federer (Švi,1) - Novak Đoković (Srb, 4) 6-1,7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.