Veliki skandal pogađa tenis: Šestorica suspendovana, najveća suspenzija iznosi 11 godina

Veliki skandal pogađa tenis: Šestorica suspendovana, najveća suspenzija iznosi 11 godina

Edmir Škorić
Teme:

Međunarodna agencija za integritet tenisa objavila je da je završena istraga o korupciji u tenisu.

Nakon istrage, "pala" su šestorica marokanskih tenisera. Oni su uključeni u korupcijski skandal i njima je teniska asocijacija zabranila nastupe na duži period. Najblaža kazna bila je devet, a najgora 11 godina zabrane igranja.

Igrači su optuženi za kršenje pravila teniskog anti-korupcijskog programa. Krivi su za brojne prekršaje i optužbe u vezi s namještanjem mečeva, ukljućujući određene elemente utakmica i primanje novca za nečasne radnje.

Najgore je prošao Amine Ahouda koji je suspendovan na 11 godina i mora da plati 5.000 dolara novčane kazne. Anas Chakrouni je dobio zabranu na 10 godina i novčanu kaznu od 5.000 dolara.

Ayoub Chakrouni je doživotno izbačen i kažnjen sa 10.000 dolara, dok je Mohamed Zakaria Khalil dobio zabranu na devet godina i mora da plati 5.000 dolara.

Među kažnjenima su i Soufiane El Mesbahi koji je dobio devetogodišnju zabranju igraja tenisa na ozbiljnoj razini i mora da plati 5.000 dolara. Istu kaznu dobio je Yassiru Kilani.

Mahom se radi o anoninimnim i nižerazrednim igračima, ali ovo će svakako biti poziv na oprez svim teniserima koji budu i pomislili na nečasne radnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi