Teniseri doputovali u Veles
Sve je spremno za meč Makedonija - BiH

Makedonci spremili sporu podlogu i punu dvoranu

Teniseri doputovali u Veles

M. Maksimović

Teniska Davis cup reprezentacija BiH, u petak u Velesu igra meč I kola II Grupe Euroafričke zone Davis Cupa, protiv domaćina Makedonije. Ovo je za našu selekciju prvi nastup u II Grupi Euroafričke zone, a vd selektor Daver Vranić se odlučio za šest igrača, Aldina Šetkića, Ismara Gorčića, Mirzu Bašića, Damira Džumhura, Tomislava Brkića i Franju Raspudića.

Reprezentativci su doputovali u subotu na večer u grad Veles gdje će se igrati meč, a domaćin se odlučio za dvoranu „Gemidzii“ čiji je kapacitet 2760 gledalaca. Makedonci su prošle godine nastupali u I grupi Euroafričke zone i u tri meča su upisali tri poraza, ali su sva tri navrata gostovali, u Južnoj Africi, Bjelorusiji i Slovačkoj ostvarivši tek jednu pobjedu u singlu.

Za ovaj susret njihov selektor Dejan Marinković računa na Predraga Rusevskog (ATP, 615) , Dimitra Grabuloskog (ATP, 1257), Lazara Magdinčeva (bez rankinga) i Shendrita Dearija (bez rankinga). Rusevski je svakako najiskusniji u ovoj postavi, ali je poršle godine odigrao samo jedan singl, a kroz Davis Cup se susretao sa igračima kao što su Dominik Hrbaty, Jarkko Nieminen, Robin Haase, Tiemmo De Bakker.


Prema očekivanju, Makedonci su se odlučili za zemljanu podlogu, tačnije u dvorani je postavljena Sportfloor clay, podloga dosta spora, što našim teniserima može predstavljati problem s obzirom da su na početku godine igrali svoje mečeve na puno bržim podlogama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.