Teniseri protiv Turske u gostima
Dosta posla je opet pred našim teniserima

Obavljen ždrijeb za 2012.godinu

Teniseri protiv Turske u gostima

M. Maksimović

Danas je u Bangkoku obavljen žrijeb za Davis Cup takmičenje 2012.godine. Kao što je poznato, naša selekcija će treću godinu zaredom igrati u II grupi Euroafričke zone, a protivnik u prvom kolu je Turska.

Meč se igra od 10.-12.februara 2012.godine, a domaćin je Turska. Reprezentacija BiH se našla u drugom dijelu ždrijeba, pa će u slučaju pobjede igrati sa boljim iz meča Bjelorusija Moldavija, ponovo na gostujućem terenu.

Zbog OI u Londonu, drugo kolo je već na rasporedu u aprilu od  6.-8.aprila. Treće kolo je na rasporedu od 14.-16.septembra i eventualni protivnik u trećem kolu bi nam mogla biti jedna od četiri selekcije Poljska, Madagaskar, Estonija ili Luxemburg.

I ono što je posebno zanimljivo, sve ove mečeve bi Davis Cup reprezentacija igrala u gostima i pored činjenice da je prije današnjeg ždrijeba bila postavljena za trećeg nositelja. Samo u slučaju poraza od Turske, u meču za opstanak naša selekcija bi bila domaćin.


Prvo kolo II grupe EA zone:
Ukrajina - Monaco
Kipar - Marroco
Mađarska - Irska
Egipat - Latvija
Bjelorusija  - Moldavija
Turska - BiH
Estonija - Luksemburg
Poljska - Madagascar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.