Teniseri se počeli šaliti na račun vremena u Melbourneu: "Spreman sam za 1. kolo..."

Mahut se našalio

Teniseri se počeli šaliti na račun vremena u Melbourneu: "Spreman sam za 1. kolo..."

Najbolji svjetski teniseri i teniserke prilično su zabrinuti pred start Australian Opena zbog vremenskih (ne)prilika. 

Obzirom na velike požare koji su ovih dana zadesili Australiju, zrak je u vrlo lošem stanju i tokom kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir dešavale su se brojne nezgodne situacije.

Tako je Dalila Jakupović morala predati meč 1. kola kvalifikacija jer nije mogla više disati, dok je velike probleme imala i Eugenie Bouchard.

Organizatori su zbog loše kvalitete zraka odgodili današnje susrete kvalifikacija i pomjerili ih za sutra, pa je razlog za brigu kod najboljih teniserki i tenisera i više nego opravdan.

Od silne muke teniseri su se počeli šaliti na račun ovogodišnjeg Australian Opena, a jedan od njih je Francuz Nicolas Mahut.

Radi se o teniseru koji će se takmičiti u duble konkurenciji, a pred susret 1. kola fotografisao se sa zaštitnom maskom i poručio: "Spreman sam za 1. kolo".

Šalu na stranu, nadamo se da će u narednim danima kvaliteta zraka biti što bolja u Melbourneu i čitavoj Australiji kako bi se i Australian Open mogao održati bez problema, ali i kako bi se zaštitile brojne životinje koje su u velikoj opasnosti uslijed požara koje su zadesila ovo područje.

Top Komentari

United_HZ
Boli njih briga svakako, zarađuju pare dok sirotinja i životinjski i biljni svijet crkava
1 2
Sanska_Prangija
ja licno volim crni humor, ali nije mi jasno kako ovo nije ispalo kao skandal
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi