Teniseri stigli u Tallin
velika prilika za novi trijumf

Davis Cup

Teniseri stigli u Tallin

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH je doputovala u Tallin gdje će od petka do nedelje igrati meč drugog kola II grupe Euro-Afričke zone protiv domaćina Estonije.

Nakon pobjede u Makedoniji, najbolji bh teniseri su došli u situaciju da se bore čak za ulazak u I grupu, jer pobjednik ovog susreta ide na pobjednika meča Portugal - Kipar upravo u razigravanju za I grupu. U Tallinu će boje reprezentacije BiH braniti Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Damir Džumhur i Franjo Raspudić. Gorčić i Šetkić su podnijeli najveći teret u onom meču protiv Makedonije kada smo uspijeli napraviti pravi mali podvig s obzirom da su domaćini vodili 2:1 nakon dva dana.
Estonija je u prvom meču pobjedila Mađarsku 4:1 i ovaj put se pomalo iznenađujuće domaćin odlučio za sporiju, zemljanu podlogu. Meč će se igrati u Klubu Tere Tennisekeskus, kapacitet tribina na centralnom terenu je 500 sjedećih mjesta. Najbolji domaći teniser je Jurgen Zopp trenutačno 354. igrač na ATP listi, dok je drugi reket Estonije tek Mait Kunnap na 1029.mjestu.
Gledajući raking naša reprezentacija je u prednosti, činjenica da je Aldin Šetkić osvojio turnir na zemljanoj podlozi u Beogradu svakako ide u prilog našoj selekciji. Najvažnije od svega jeste da porazom u ovom meču naša reprezentacija ostaje u II grupi, ali pobjedom dolazi po svemu
sudeći do meča sa Portugalom. Nažalost, naša selekcija prvi put nastupa u II grupi i sve svoje mečeve mora igrati kao gost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.