Teniserke poražene na startu
Opstanak u ovoj grupi bi bio ogroman uspjeh

Početak nije obečavajući

Teniserke poražene na startu

M. Maksimović

Fed Cup reprezentacija BiH je porazom otvorila svoj nastup na turniru I grupe Euroafričke zone u Portugalu. U okviru grupe D, Velika Britanija je stigla do sigurne pobjede već nakon dva odigrana singla, naše teniserke Ema Burgić i Sandra Martinović su pretrpjele ubjedljive poraze.

U prvom singlu su nastupile Katie O’Brien i Ema Burgić. Katie je ove godine izborila drugo kolo Australian Opena i svoju dobru formu je potvrdila protiv naše Eme Burgić, koja je nakon dva osvojena gema u prvom setu, u drugom ostala na nuli.

Drugi meč su igrale Elena Baltacha i Sandra Martinović koja je na kraju osvojila također dva gema.
Baltacha je rođena Ukrajinka ali živi u Enfieldu i nastupa za Veliku Britaniju. Ona je u Lisabon doputovala kao 83.teniserka svijeta, nakon što je na Australian Openu zaustavljena u trećem kolu. Sandra Martinović je bila u podređenom položaju, što na kraju potvrđuje tih 6-1,6-1. Meč parova je počeo iza 23 sata i rezultat tog meča neče promijeniti krajnji ishod.

Naredni protivnik naše selekcije je u četvrtak, Bjelorusija.

BiH - Velika Britanija 0:2
Ema Burgić - Katie O’Brien 2-6,0-6
Sandra Martinović - Elena Baltacha 1-6,1-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti