Teniski Masters u Madridu je otkazan

Donesena odluka

Teniski Masters u Madridu je otkazan

E. Oštraković

Zbog zabrinutosti oko širenja pandemije koronavirusa otkazani su ovogodišnji ATP i WTA teniski turniri u Madridu.

Nakon što su prošle sedmice odgovorni u Madridu savjetovali organizatore da otkažu ovo takmičenje, upravo to je i urađeno.

"ATP i WTA sa žaljenjem potvrđuju otkazivanje Madrid Opena za 2020. godinu. Odluka je donesena u dogovoru sa lokalnim vlastima, a sve zbog zdravstvene i sigurnosne situacije. Cijenimo trud organizatora, ali razmatramo promjene u kalendarima nakon US Opena i objaviti ćemo ih u što skorije vrijeme".

Turnir se trebao održati odmah nakon US Opena koji će najvjerovatnije biti održan u New Yorku, ali od toga neće biti ništa.

Ostaje da vidimo da li će umjesto ovog biti ubačen neki drugi turnir ili će teniseri i teniserke imati određeni odmor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi