Teška pobjeda Nadala, Murray lako protiv Roberta

Australian Open, osmina finala

Teška pobjeda Nadala, Murray lako protiv Roberta

Rafael Nadal, prvi teniser svijeta u ovome trenutku, je nakon velike borbe u svakom od tri seta savladao najboljeg japanskog tenisera Keija Nishikorija rezultatom 3:0, po setovima 7:6(3), 7:5, 7:6(3)

U pitanju je bio meč osmine finala Australian Opena, te će za polufinale Rafael Nadal igrati protiv Grigora Dimitrova koji je sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 bio bolji od dosadašnje senzacije turnira, Španca Roberta Bautiste Aguta.

Nishikori je imao više break-lopti tokom meča (10-8), Nadal je pak osvojio vrlo slabih 39 posto poena poslije drugog servisa, ali sve to Japancu nije bilo dovoljno niti za osvajanje seta. Svaki put kada se lomila neka od dionica Nadal je bio bolji ili bi, pak, Nishikori poklanjao suparnika.

Nadal je imao problema i sa žuljevima na dlanovima, a ujedno se vrlo često raspravljao sa sudijom.

Andy Murray je sa 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:2 savladalo Stephanea Roberta, makar je sve trebalo biti gotovo u tri seta. Ali, kod 5:4 u trećem setu, kada je Murray servirao za meč, Francuz je došao do jedinog breaka u meču, a kasnije je dobio i tie-break.

U četvrtfinalu će Škot igrati protiv boljeg iz duela Federer - Tsonga. 

Australian Open, osmina finala teniseri:
Nadal (1) - Nishikori 7:6(3), 7:5, 7:6(3)
Murray (4) - Robert 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:2
Dimitrov (22) - Bautista Agut 6:3, 3:6, 6:2, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije