Teška situaciju za Švedsku, Australiju i Rusiju

Play off za opstanak

Teška situaciju za Švedsku, Australiju i Rusiju

M. Maksimović

Paralelno sa mečevima polufinala Svjetske grupe, igraju se i oni u play offu za opstanak.Teniske velesile Australija, Njemačka, Švedska, Rusija plešu po rubu, svi ne mogu ostati među 16 najboljih.

Švedska je u najtežem položaju. Gostuju u Bruxellesu, Ryderstedt je najbolje rangirani njihov igrač na 457.mjestu ATP rang liste. Na drugoj strani su Goffin, Darcis, Rochus, veliki favoriti.Šveđani su sedam puta bili pobjednici, pet puta su gubili u finalu.

 

Njemačka u Hamburgu čeka Australiju. Prije 15-tak godina ovo bi bilo možda čak i finale, danas je stvarnost nešto drugačija. Njemačka je izabrala zemlju, Hewitta i Tomica čeka težak posao.Mayer i Stebe će igrati singl za Njemačku, Becker i Petzschner parove.Njemačka je tri puta slavila, Australija čak 28.od 2008.godine, Australija je uglavnom u Azijsko - Okeanskoj grupi.

 

Treći vrlo zanimljiv par je onaj u Rio Pretu.Tamo igraju za opstanak Brazil i Rusija.Rusi su na dvije titule i tri finala, ali  ih ovog vikenda čeka dosta posla.Andreev, Alex Bogomolov i Teymuraz Gabashvilli svakako nisu preveliki favoriti protiv Bellucija, Dutra Silve u jakog para Melo-Soares. Brazilci znaju stvoriti paklenu atmosferu, pitanje je kako će reagovati Rusi.

 

U ostalim mečevima igraju Kazahstan - Uzbekistan, Kanada - Južna Afrika, Italija - Čile, Japan - Izrael te Holandija - Švicarska.Federer prvi meč igra protiv De Bakkera.

 

Play off Svjetske grupe:

Kazahstan - Uzbekistan 

Njemačka - Australija 

Kanada- Južna Afrika 

Japan - Izrael 

Italija - Čile 

Belgija - Švedska 

Brazil - Rusija 

Holandija - Švicarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti