Teterin očekuje pobjedu 3:2

Selektor Bjelorusije umjereni optimist

Teterin očekuje pobjedu 3:2

M. Maksimović

Selektor Davis Cup reprezentacije Bjelorusije Sergei Teterin je novinarima okupljenim na pressici dva dana prije meča rekao kako očekuje pobjedu svoje selekcije 3:2.

Teterin je svjestan činjenice kako njegovi igrači koji će podnijeti najveći teret u singlu nisu u optimalnoj formi, ali se nada da kroz dva singla i meč parova njegova selekcija može do pobjede. Meč u Minsku je upravo jedan od onih koji bi mogao biti neizvjestan do kraja, u kojem parovi mogu biti presudni, a to domaćini imaju Maxa Mirnyija, koji je u parovima osvojio tri puta Roland Garros, dva puta US.Openu, dok je još tri puta slavio u miksu, jednom na Wimbledonu, dva puta u New Yorku.Na Touru je ukupno osvojio 43.turnira, zadnje finale je igrao u Miamiju sa Danielom Nestorom.

 

 

Međutim, ono što je za nas najvažnije, jeste da ostatak ekipe ne predstavlja ništa specijalno.Uladzimir Ignatik od početka godine ima jedno polufinale i jedno četvrtfinale na challengerima u Bergamu i Cherbourgu. U parovima je bio bolji, dva naslova u Wolfsburgu i Cherbourgu. Partner je bio Litvanac Grigelis Laurynas. Upravo je u četvrtfinalu Wolfsburga ova kombinacija pobjedila Delića i 

Dancevica u tri seta.

 

 

Drugi reket Bjelorusije je Dzmitry Zhyrmont koji nema rezultat vrijedan pomena, pa pojedini novinari zamjeraju Teterinu njegovo pozivanje. Problem za Teterina predstavlja činjenica da niti rezultati Alexandera Buryja nisu ništa bolji, razlika u rankingu između njih dvojice je 34 mjesta. I upravo naša selekcija tu mora tražiti svou šansu. Naša četiri igrača su unutar 500 najboljih, a posebno ohrabruje činjenica da se mladi Džumhur spustio ispod 300.mjesta. Njegova forma kao i forma ostalih igrača je obećavajuća, ali ovo je Davis Cup.

 

 

Meč Bjelorusija - BiH se igra u dvorani u Minsku, gdje su domaćini posljednji put poraženi kao domaćini od Slovačke 1:4. To je bio meč za opstanak u I grupi EA Zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.