Thiem ispao, Goffin nakon preokreta prošao dalje

Australian Open, 2. kolo

Thiem ispao, Goffin nakon preokreta prošao dalje

Austrijski teniser Dominic Thiem ispao je sa Australian Opena nakon što je početkom trećeg seta predao meč domaćem teniseru Alexeiju Popyrinu.

Iako je 19-godišnji Popyrin tek 149. teniser svijeta, danas je odigrao fntastičan meč protiv osmog reketa svijeta te je dobio prva dva seta sa 7:5 i 6:4.

Sjajno je Popyrin počeo i treći set te je poveo 2:0, ali u tom trenutku je Thiem zatražio medicinski time out nakon čega je predao meč. Australac će u trećoj rundi igrati protiv Francuza Lucasa Pouillea.

Moglo se vrlo lako desiti da danas ostanemo i bez Belgijanca Davida Goffina. On je igrao protiv sunarodnjaka Copila i pobijedio ga na kraju sa 3:1 u setovima. Nije sve izgledalo tako dobro na početku za Goffina jer je izgubio prvi set sa 7:5, ali je ipak u nastavku dobio sljedeća tri seta sa 7:5, 6:2 i 6:4.

Dalje je prošao i Denis Shapovalov koji je pobijedio Japanca Daniela sa 3:0 u setovima. Kanađanin u trećoj rundi čeka boljeg iz meča Novak Đoković - Jo-Wilfried Tsonga.

Top Komentari

Jasko91
Nisam znao da je Copil belgijanac :O pojma vi nemate !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi