Thiem namučio Tsongu

Četvrtfinale Beča

Thiem namučio Tsongu

Do polufinala ATP turnira u Beču također su stigli prvi i drugi nositelj. Međutim, Jo-Wilfried Tsonga se poprilično namučio protiv Dominica Thiema, Austrijanca 149.igrača svijeta.

Thiem je uspio sa jednim breakom odvući meč u treći set, ali je ostao kratak u tie breaku. Za razliku od Tsonge, Tommy Haas je bio puno sigurniji u meču sa Radekom Stepanekom. Prvo je u tie breaku, Haas bio uspješniji 12-10, a onda je u drugom setu plasman u polufinale osigurao jednim breakom. U drugom setu je Stepanek imao tri break lopte, sve tri su otišle u nepovrat.

Rezultati četvrtfinala:
Lukas Rosol (Cze,8) - Ruben Bemelmans (Bel) 6-3, 1-6, 6-3
Robin Haase - Fabio Fognini (Ita,3) 6-7(4), 6-1, 6-1
Tommy Haas (Nje,2) - Radek Stepanek (Cze,5) 7-6(10), 6-3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra,1) - Dominic Thiem (Aut) 6-4, 3-6, 7-6(3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.