Thiem: Od Rogera možemo svi učiti

Austrijanac hvalio Federera

Thiem: Od Rogera možemo svi učiti

Austrijski teniser Dominic Thiem hvalio je Švicarca Rogera Federera.

Thiem je poručio da je impresioniran što Roger još uvijek ima želju da uči, iako mu je 36 godina. Također, rekao je da je Federerova igra promjenjena u odnosu na onu prije par godina.

"Federer je izuzetak jer i dalje želi da uči. To se vidi po tome što je njegova igra potpuno drugačija u odnosu na prije tri-četiri godine. Kada je bio mlad poput mene, razlike u njegovoj igri bile su još veće, naročito zbog dužih razmjena sa osnovne linije. Gledao sam snimke tih mečeva satima i činilo mi se da je pobjeđivao sve. Nikada nije bio zadovoljan, želio je da osvoji sve i zbog toga je fantastično prilagođavao svoju igru. Svi možemo da naučimo mnogo od njega", rekao je Thiem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi