Thiem osvojio Acapulco

Thiem osvojio Acapulco

Sjajna nedjelja je iza Dominica Thiema. Mladi Austrijanac je slavio na turniru u Acapulcu savladavši u finalu Bernarda Tomića (7:6, 4:6, 6:3).

Tako je 22-godišnji teniser došao do druge titule na Južnoameričkoj turneji. Prethodno je osvojio Buenos Aires, a u Rio de Janeiru je stigao do polufinala.

Prvi set riješen je u taj-brejku, ali je prethodno Tomić propustio veliku šansu kada je pri vodstvu od 5:4 imao i servis. Ipak, Austrijanac pravi brejk sa nulom i vraća se u igru, a kasnije i u potpunosti poreokreće rezultat u svoju korist.

Drugi set donio je nešto bolju igru Australijanca. Tomić u 5. gemu dolazi do brejka, te stečenu prednost iskusno čuva do kraja dionice. 

U tim trenucima Thiem je bio u psihološkom padu, što 21. igrač svijeta koristi i još jednom oduzima servis Austrijancu. 

I onda, kada se činilo da je u naletu, Tomić je posustao i bukvalno nestao sa terena. Sve što je uradio do kraja meča bila su dva osvojena gema, te je tako ispustio još jedan trofej, a Thiemu priuštio veliko slavlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi