Thiem zadovoljan 2020. godinom

Thiem zadovoljan 2020. godinom

Adnan Beganović

Iza sjajnog Dominica Thiema je sjajna sezona. Godinu je završio na 3. mjestu ATP liste, a osvojio je i Grand Slam turnir, US Open.

Zadovoljan je 2020. godinom austrijski teniser, a u razgovoru za inostrane medije otkrio je i planove za praznične dane.

"Čudnu godinu ispraćamo, korona je izazvala globalni haos, ali ako gledate sa stajališta sportaša, tada se 2020. godina pokazala sjajnom za mene. Sezonu sam započeo finalom Australian Opena, a završio finalom u Londonu. Ali pobjeda na US Openu za mene je bio glavni događaj. U New Yorku sam ostvario svoj dječački san osvojivši svoj prvi Grand Slam, neopisivi trenuci! Jedno je sigurno, najprijatniji božićni poklon za mene je trofej US Opena", rekao je Thiem i dodao:

“Pauza za praznike? Nikada! 25. i 26. decembra nastavit ću trenirati, a nakon Nove godine postat ću aktivniji u igranju tenisa. 13. januara letjet ću za Melbourne i tokom stroge karantene počet ću se prilagođavati uslova koji nas očekuju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi