Tie-break koban za Karlovića
"Div" sa Šalate nemoćan protiv Roddicka

ATP Queen's

Tie-break koban za Karlovića

Andy Roddick i Ivo Karlović odigrali su u svom stilu meč četvrtfinala ATP turnira u Queensu koji služi kao uvertira za Wimbledon, a igra se za nagradni fond od 750.000 eura.

Brza podloga odgovara obojici igrača koje odlikuje odličan servis i volej igra na mreži. Kako se i moglo očekivati, oba seta otišla su u tie-break, a na kraju je za malo uspješniji bio Amerikanac.

Uspješan je bio i Roddickov imenjak, mladi Škotlanđanin Murray. Fish je pružio jak otpor, posebno u prvom setu, ali je prvi nosilac ipak bio prejak.

Polufinale su izborili i James Blake, pobjedom nad Rusom Južnim, te Juan Carlos Ferrero koji je nakon izgubljenog prvog seta u naredna dva preokrenuo rezultat u svoju korist u meču sa Belgijancem Darcisom.

Rezultati četvrtfinala
Andy Murray (VB)[1] - Mardy Fish (SAD)[8] 7:5, 6:3, Andy Roddick (SAD)[2] - Ivo Karlović (HRV)[9] 7:6(4), 7:6(5), James Blake (SAD)[6] - Mihail Južni (RUS)[14] 7:6(5), 6:3, Juan Carlos Ferrero (ŠPA) - Steve Darcis (BEL) 4:6, 6:3, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.