Timo Boll ostaje nedodirljiv

Nijemac odbranio naslov prvaka

Timo Boll ostaje nedodirljiv

M. Maksimović

Timo Boll je odbranio naslov evropskog prvaka. U finalu prvenstva koje je odigrano u danskom gradiću Herningu, Boll je stigao do šestog pojedinačnog naslova, čak 16 u Evropi ukupno od 2002.godine.

U finalu je sa 4:1 Boll savladao danas Kineza sa hrvatskim pasošem, Ruiwu Tan koji je napravio veliki uspjeh ulaskom u finale.Peti igrač svijeta je bio bolji, po setovima 11-2,11-6, 11-7, 11-13, 11-9.

 

U polufinalu je Boll igrao sa Adrianom Crisanom iz Rumunije i također je prošao sa 4-1, s tim da je Crisan prvi set dobio 12-10, Boll peti također 12-10.Tan je nakon eliminacije Ovtcharova bio koban za još jednog stonotenisera iz Njemačke, Bastiana Stegera također u pet setova. 

 

U konkurenciji stonoteniserki najbolja je opet Viktoria Pavlovich, Bjeloruskinja sa naslovom prvakinje iz Ostrave u singlu 2010.godine.Bjeloruskinja se u završnici obračunala sa Kineksinjama koja igraju za Francusku.Prvo je u polufinalu prošla Xue Li 4:1, nakon nje u finalu Fang Xian 11-6, 11-9, 9-11, 11-5, 13-11.Fang Xian se poprilično istrošila u polufinalnom meču protiv Jia Liu sa kojom je morala igrati sedam setova. 

 

Veliki preokret napravile su Rumunke  Daniela Dodean i Elizabeta Samara. Mađarice Pota i Toth su vodile 3:0 u setovima, ali su izgubile 4:3, šesti set 21:19.

 

Stonoteniseri: 

 

Polufinala:

Timo Bol (Nje) - Adrian Crisan (Rum) 4:1 

Ruiwu Tan (Hrv) - Bastian Steger (Nje) 4:1 

 

Finale:

Timo Boll (Nje) - Ruiwu Tan (Hrv) 4:1 

 

Stonoteniserke:

 

Polufinala:

Yi Fang Xian (Fra) - Jia Liu (Aut) 4:3 

Vitkroa Pavlovich (Bje) - Xue Li (Fra) 4:1 

 

Finale:

Viktora Pavlovich (Bje) - Yi Fang Xian (Fra) 4:1

 

Parovi finale:

Daniela Dodean/Elizabeta Samara (Rum) - Georgina Pota/Krisztina Toth (Mađ) 4:3

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.