Tinejdžerica eliminisala Serenu Williams

WTA turnir u Torontu

Tinejdžerica eliminisala Serenu Williams

Belinda Benčić, 18-godišnja teniserka iz Švicarske, uspjela je napraviti senzaciju i u polufinalu turnira Torontu eliminisati Serenu Williams. 

Do najvećeg uspjeha u karijeri Benčićeva je došla nakon što je favorizovanu Serenu savladala sa 3:6, 7:5, 6:4, a u polufinalu turnira WTA Premier serije igrat će za naslov protiv rumunske teniserke Simone Halep.

"Nemoguće je opisati kako se osjećam. Bila sam preplavljena emocijama na terenu i jako sam sretna što je onaj moj forhend završio u terenu tako da nije mogla dohvatiti loptu. Bio je to nevjerojatan osjećaj. Nemam riječi", komentarisala je svoju veliku pobjedu.

Ovo je za Serenu bio tek drugi poraz u 45 mečeva koliko je odigrala ove godine, a mlada Belinda je postala druga najmlađa teniserka koja je pobijedila Williamsovu od Sharapove 2004. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.