Tinjić: Cilj je bio osvojiti turnir i uspjela sam

Nakon pobjede u finalu

Tinjić: Cilj je bio osvojiti turnir i uspjela sam

Rezultatom 6:1, 6:0, Jasmina Tinjić, najbolje rangirana bh. teniserka, u finalu ITF turnira u Helsingborgu pregazila je prvu nositeljicu, domaću predstavnicu Rebeccu Peterson.

Jasmina je od početka isticala kako se njena forma diže iz meča u meč, a kulminirala je u samom finalu u kojem je na terenu postojala samo jedna igračica.

"Ono što sam zaželila, to sam i ostvarila. Cilj je bio osvojit turnir i uspjela sam", kazala je Tinjić odmah nakon finala, u kojem je osvetila Deu Herdželaš, koju je Peterson savladala u polufinalu sa 6:4, 6:4.

"Veoma sam ponosna na činjenicu da su se, napokon, neke stvari posložile, a kao rezultat toga stigao je i naslov u Helsingborgu", kaže Jasmina, koje se željela zahvaliti medijima koji su pratili njen nastup u Švedskoj, ali i svim ljudima koji vjeruju u nju.

"Moji roditelji su oduvijek tu za mene, a odnedavno imam i sjajnog menadžera Narcisa Bečirovića, koji je prepoznao moj teniski kvalitet, te volju i želju za tenisom i koji će se u budućnosti brinuti za moju profesionalnu karijeru. Uz sve to, ostvarila sam i saradnju sa američkim trenerom Joachimom Weibullom, što mi mnogo znači, tako da vjerujem da je ovo samo početak mojih još boljih nastupa", optimistična je Jasmina Tinjić, koju sada očekuju pripreme za turnir u dalekoj Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti