Tinjić savladala Jugić-Salkić u bh. derbiju

ITF turnir u Žilini

Tinjić savladala Jugić-Salkić u bh. derbiju

Na ITF turniru koji odigrava u češkom gradu Žilini od 5. juna do 10. juna, nastupile su i naše dvije teniserke, Mervana Jugić-Salkić i Jasmina Tinjić.

Mervana Jugić-Salkić je u prvom kolu savladala Elitsu Kostovu iz Bugarske sa 2:0 u setovima, dok je Jasmina Tinjić također sa 2:0 u setovima savladala Terezu Martincovu.

Međutim, drugo kolo je donijelo zanimljiv ogled naše dvije teniserke, a uspješnija je bila Jasmina Tinjić, te je Mervani Jugić-Salkić dozvolila da osvoji samo tri gema. Tinjić će se u četvrtfinalu sastati sa Čehinjom, Terezom Smitkovom te će pokušati da se plasira u polufinale ovog turnira čiji je nagradni fond 25 hiljada američkih dolara.

Tinjić inače nastupa i u dublu sa Kostovom iz Bugarske, a njih dvije su u prvom kolu savladale argentinsko-kolumbijski dvojac, Benitez/Castano sa 6:2 i 6:4 po setovima. U drugom kolu ih očekuje susret sa Kunickovom i Zavodskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.