Tinjić se plasirala u glavni žrijeb WTA turnira u Gasteinu

Nova pobjeda naše mlade teniserke

Tinjić se plasirala u glavni žrijeb WTA turnira u Gasteinu

Edmir Škorić

Sjajan rezultat napravila je mlada bh. teniserka Jasmina Tinjić pobijdivši bugarsku teniserku Diu Evtimovu u kvalifikacijama WTA turnira u Gasteinu.

Tinjić je prvu nositeljicu savladala u dva seta 6:1 i 7:5, te se tako plasirala u glavni žrijeb turnira vrijednog 235.000 američkih dolara.

Naša predstavnica je furiozno krenula u meč, pa je u prvom setu protivnici dozvolila samo jedan gem. Tuzlanka se malo više mučila  drugom setu, ali je iskoristila prvu meč-loptu kod rezultata 6:5. 

Glavni turnir počet će u utorak. Nadamo se da će Jasmina nastaviti sa sjajnim partijama i da će dodatno napredovati na WTA rang listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti