Tipsarević bolji od Ljubičića

Tri nositelja u polufinalu Marseilla

Tipsarević bolji od Ljubičića

M. Maksimović

Četiri meča, sva četiri završena u dva seta. U polufinalu Marseilla su Jo - Wilfred Tsonga (1), Janko Tipsarević (3), Juan Martin Del Potro (4) i nepostavljeni Michael Llodra.

Prvi nositelj Jo - Wilfred Tsonga je svoje mjesto u polufinalu izborio preko zemljaka Roger-Vasselin. Roger-Vasselin je propustio sve što se moglo propustiti. U prvom setu čak šest break lopti, u drugom četiri. Iskoristio je samo jednu. I Tsonga je od sedam iskoristio tri za pobjedu 6-4,7-5.

Janko Tipsarević je izbacio Ivana Ljubičića dva puta po 6-4. Ljubičić u cijelom meču nije imao niti jednu break loptu, na kraju je skupo platio izgubljene servis gemove u prvom gemu prvog i u petom gemu drugo seta.
Juan Martin Del Potro je u Marseillu izborio drugo polufinale zaredom. Meč je trajao dvije minute manje od dva sata i bio je bukvalno jedan od onih u kojem odlučuje, jedna ili dvije loptice. Argentinac je slavio 7-5, 7-6(5).

Iskusni Michael Llodra je zaustavio kvalifikanta i veliko iznenađenje turnira Albana Olivettija. Olivetti je ostao bez polufinala zbog samo jednog izgubljenog servisa. I on i LLodra su čvrsto držali svoje servise većim dijelom meča, a na kraju je presudio jedan breaki to onaj iz drugog seta.

Rezultati četvrtfinala:
Jo - Wilfred Tsonga (Fra, 1) - Roger-Vasselin (Fra) 6-4,7-5
Del Potro (Arg, 4) - Richard Gasquet (Fra, 5) 7-5,7-6(5)
Janko Tipsarević (Srb, 3) - Ivan Ljubičić (Hrv, 7) 6-4,6-4
Michael Llodra (Fra) - Albano Olivetti (Fra) 7-6(5), 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.