Tipsarević do kraja u Stuttgartu

Finale odigrano uz dva kišna prekida

Tipsarević do kraja u Stuttgartu

M. Maksimović

Janko Tipsarević je danas u Stuttgartu ostvario najbolji rezultat karijere. Iako je do sada slavio u Moskvi i Kuala Lumpuru, turnir u Stuttgartu je svakako najkvalitetniji, ali i jedan od važnijih na zemljanoj podlozi.

U finalnom susretu, Tipsarević je u tri seta porazio Argentinca Juana Monaca.Po setovima je bilo 6-4, 5-7, 6-3.
Finale Stuttgarta, kiša je prekidala dva puta.U devetom gemu prvog seta, Tipsarević je iskoristio drugu break loptu i gem kasnije je ovjerio prvi set 6-4.U drugom je krenuo odlično, poveo je 4-1, a onda je stigla kiša, prvi prekid.

Po povratku na teren, Juan Monaco pravi veliki preokret i dolazi do izjednačenja u setovima. Novi prekid je došao u trećem setu nakon što je Janko sa breakom poveo 3-2.Monaco je po povratku izjednačio na 3-3, ali je onda Tipsarević sa tri vezana gema stigao do pobjede.Zanimljivo, Monaco je imao stopostotnu realizacija break-lopti (5-5), dok j Tipsarević ukupno osvojio samo jedan poen više.

Finale:
Janko Tipsarević (Srb,1) – Juan Monaco (Arg,2) 6-4, 5-7, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.