Tipsarević: Isti novac, ali ista i količina truda

Trebaju li teniser i teniserke jednako zarađivati?

Tipsarević: Isti novac, ali ista i količina truda

Adnan Beganović

U posljednjih nekoliko mjeseci u svijetu tenisa vodi se polemika o tome trebaju li djevojke i muškarci zarađivati isto novaca na Grand Slam turnirima.

Sve je više onih koji smatraju da teniserke ne trebaju na Grand Slam turnirima zarađivati isto kao i teniseri, a srbijanski teniser Janko Tipsarević putem Twittera je poručio.

"Doista se ne bih bunio da djevojke zarađuju isti novac, ali kada bi istu količinu truda uložile. Ili, da li postoje neki idioti koji ne misle tako. Ako postoje, neka ustanu i neka se predstave. Koliko idiota ima koji misle da Williams, Stosur, Kirilenko, Li ili Sharapova, koje su spremnije od muškaraca, ne mogu fizički da izdrže mečeve u tri dobijena seta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.