Tipsarević izbacio Đokovića!

ATP Madrid, četvrtfinale

Tipsarević izbacio Đokovića!

Edmir Škorić

Srbijanski okršaj u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu okončan je pobjedom Janka Tipsarevića nad prvim teniserom svijeta, Novakom Đokovićem.

Nakon što je drugi nositelj turnira, Rafael Nadal, ranije poražen od Fernanda Verdasca, danas je prvi nositelj Novak Đoković izgubio od svog sunarodnjaka. 

 

Prvi set nije donio nijedan brejk, a do poena se dolazilo razmjenom dugih udaraca. Nole je mučio Tipsarevića kada bi ovaj imao servu, ali je na kraju Tipsarević u taj-brejku odličnim servisom osvojio set. Đoković je na početku napravio dvostruku servis grešku, a onda Tipsarević osvaja četiri poena zaredom. 

 

Smanjio je Novak, ali je ostao na jednom poenu u taj-brejku. U drugom setu Tipsarević je nešto lakše stigao do pobjede nad prvim igračem svijeta, koji je danas zakazao, a pitanje je da li je krivac za poraz plava podloga.

 

Janko je iskoristio brejk i poveo s 4:2 u drugom setu. Nakon što je izgubio tri vezana gema, Đoković je servirao za spas seta i povrtak u meč. Međutim, poslije sat i po vremena igre Janko stiže do tri meč lopte. Šole se spasio od 0:40 i stigao do gema. Imao je šansu za brejk koji bi ga vratio, ali je na kraju njegov protivnik, sedmi nositelj turnira, uspio doći do još jedne meč lopte, ali ovaj put ju je i iskoristio.

 

Tipsarevića u polufinalu čeka bolji iz duela Roger Federer - David Ferrer. U drugom polufinalu sastaju se Juan Martin Del Potro i Tomaš Berdych, koji su u četvrtfinalu savladali Alexandra Dolgopolova, odnosno Fernanda Verdasca.

 

ATP Madrid, četvrtfinale:

Del Potro (10) - Dolgopolov (16) 6:3, 6:4

Berdych (6) - Verdasco (15) 6:1, 6:2

Đoković (1) - Tipsarević (7) 6:7 (2/7), 3:6

Federer (3) - Ferrer (5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti