Tomić izbacio Gasqueta, Dodig ide dalje

Rezultati Wimbledona

Tomić izbacio Gasqueta, Dodig ide dalje

M. Šljivak

Bernard Tomić nastavio je sa dobrim igrama na Wimbledonu, a danas je australski teniser izbacio devetog nosioca Richarda Gasqueta sa 3:1 po setovima 7:6, 5:7, 7:5, 7:6.

Veoma dobar tenis pružila su ova dva tenisera, a na kraju nakon velike borbe u četiri seta, dalje je prošao Tomić.

U četvrtom kolu će igrati i Mikhail Youzhny, koji je sa 3:0 savladao Viktora Troickog, a ubjedljiv je bio Fernando Verdasco koji je dosta ubjedljivo sa 3:0 savladao Gulbisa. 

De Schepper je izbacio Juana Monaca sa 3:0, a velika borba viđena je između Seppija i Nishikorija, a italijanski teniser je nakraju slavio sa 3:2.

Četvrto kolo je izborio i hrvatski teniser Ivan Dodig, kojem je u trećem setu meč predao Sijsling, a prošao jei Poljak Kubot, koji je savladao sa 3:0 Pairea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.