Tomić najmlađi pobjednik u istoriji AO

Čudo od djeteta

Tomić najmlađi pobjednik u istoriji AO

Adnan Beganović

Mladi australski tenisač, Bernard Tomić, današnjom pobjedom u prvom kolu Australian Opena postao je najmlađi pobjednik u istoriji ovog Grand Slama.

Bernard Tomić je danas svladao Talijana Potita Staracea (7-6, 1-6, 7-6, 7-6) u prvom kolu Australian Opena i tako sa 16 godina i 89 dana postao najmlađi pobjednik u istoriji ovog Grand Slama.

Dosadašnji najmlađi rekorder bio je također Australac, Todd Woodbridge, koji je imao 16 godina i 183 dana kada je 1988. godine pobjedio Amerikanca Johna Lettsa.

Bernard Tomić je dobio pozivnicu od organiratora Australian Opena za učešće na glavnom turniru, a prošle godine je bio pobjednik u juniorskoj konkurenciji.

Prije početka Australian Opena, Tomić je imao velikih problema na futuresu u Perthu. On je na insistiranje svog oca napustio teren u drugom setu meča protiv Marinka Matoševića je je tata bio nezadovoljan suđenjem. John se nakon ovog skandala izvinuo ITF-u a, Bernard je kažnjen sa 1350 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti