Tomislav Brkić u finalu ATP Challengera u Beogradu
Foto - EPA

U pari sa Nikolom Ćaćićem

Tomislav Brkić u finalu ATP Challengera u Beogradu

M. Šljivak

Bh. teniser Tomislav Brkić i njegov partner Nikola Ćaćić ostvarili su plasman u finale ATP Challengera u Beogradu.

Brkić i Ćaćić su u današnjem polufinalu savladali argentinsku kombinaciju Bagnis / Cerundolo sa 2:0, po setovima 6:0 i 7:6, te će imati šansu da se bore za još jedan trofej.

Fenomenalan prvi set odigrali su Brkić i Ćaćić. Dominirali su nad rivalima i na kraju su ovaj dio igre riješili sa 6:0.

Ipak, Argentinci se nisu predavali i pružili su mnogo jači otpor u drugom setu, pa je viđena zaista velika borba.

Brkić i Ćaćić su napravili break već u prvom gemu. Argentinci brzo uzvraćaju, a potom je viđen zaista uzbudljiv tenis sa brojnim break šansama.

Pravo je iznenađenje kako niko do kraja seta nije uspio da oduzme protivnički servis, pa se na kraju u drugom setu igrao tie-break.

Tamo je također viđena velika borba. Na kraju su Brkić i Ćaćić bili za nijansu bolji i uspjeli su da dobiju tie-break (8:6), te da dobiju drugi set i da odu u finale.

Za trofej će se bh. i srbijanski teniser boriti protiv kombinacije Durdan-Molteni, a finale je na rasporedu sutra.

Brkić i Ćaćić igraju fenomenalno ove sezone. Osvojili su već ATP turnir serije 250 u Buenos Airesu, dok su prije nekoliko dana poraženi u finalu Marbelle.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Premalo medijskog prostora dajete momku...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi