Tomislav Brkić savladao Garangangu

Davis Cup: Zimbabve - BiH 0:4

Tomislav Brkić savladao Garangangu

U četvrtom meču Davis Cup susreta Zimbabwe – BiH naš teniser Tomislav Brkić savladao je Takanyja Garangangu rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 7:6, 7:5) za ukupno vodstvo BiH od 4:0

Nakon što je reprezentacija BiH već drugog dana susreta osigurala prolaz u 2. kolo Davis Cupa, odlučeno je da se posljednjeg dana mečevi igraju na dva dobijena seta.

Naš selektor Amer Delić iskoristio je i pravo na zamjenu igrača, te je danas u prvom meču Brkić igrao umjesto Damira Džumhura, a u drugom meču će Nerman Fatić umjesto Mirze Bašića odmjeriti snage sa Benjaminom Lockom. 

I Nermana Fatića će u posljednjem meču ovog susreta bodriti građani BiH koji žive u Harareu, a iz TS BiH kažu kako su itekako zahvalni za podršku koju su ovih dana pružili našim teniserima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.