Tomljanović i Townsend prošle u treće kolo

Iznenađena na početku i na kraju dana

Tomljanović i Townsend prošle u treće kolo

Nakon eliminacije Kineskinje Li Na, odnosno Serene Williams, Maria Sharapova ostaje kao teniserka koja je sada možda i najveći favorit za naslov. Na kraju današnjeg današnjeg dana, Masha je obavila svoj zadatak, iako nije bilo idealno u prvom setu.

Napravila je Sharapova 17 neforsiranih pogrešaka, samo tri manje od Pironkove. Bugarska teniserka je izvukla dvije set lopte prije nego što je Sharapova dobila prvi 7-5. U nastavku su stvari došle na svoje, nakon 2-2, Sharapova je odjurila u treće kolo.

Nakon poraza sestara Williams, Amerikanci su malu utjehu dobili u mladoj Taylor Townsend koja je eliminisala Francuskinju Alize Cornet. Domaća teniserka je napravila veliki preokret u drugom setu nakon što je gubila 1-4. Nešto slično se zamalo dogodilo u trećem setu. 205. igračica svijeta je na 5-2 propustila
četiri meč lopte, Cornet je od tri vratila dva izgubljena servisa, ne i treći.

Ajla Tomljanović sa sat i 38 minuta igre prošla je u 3. kolo Roland Garrosa. U 2. kolu Tomljanović je savladala favoriziranu Ruskinju Elenu Vesninu, 32. nositeljicu, sa 7-6(6), 6-2. Ajla je u prvom setu spasila dvije set-lopte, prvu kod 4-5, a drugu u "tie-breaku" kod 5-6. U drugom je Vesnina povela 2-0 i onda je stala, do kraja više ništa nije napravila.

Rezultati 2.kolo:
Dominika Cibulkova (Svk, 9) - Tamira Paszek (Aut) 6-3, 6-4
Carla Suarez Navarro (Spa, 14) - Timea Bacsinszky (Švi)    7-5, 1-6, 6-4
Daniela Hantuchova (Svk, 31) - Claire Feuerstein (Fra)    6-1, 6-4
Angelique Kerber (Nje, 8) - Varvara Lepchenko (USA) 6-2, 7-5
Maria Sharapova (Rus, 7) - Tsvetana Pironkova (Bul) 7-5, 6-2
Agnieszka Radwanska (Pol, 3)    Karolina Pliskova (Cze)    6-3, 6-4
Ajla Tomljanović (Hrv) - Elena Vesnina (Rus, 32) 7-6(6), 6-2    
Taylor Townsend (USA) - Alize Cornet (Fra, 20)    6-4, 4-6, 6-4
Samantha Stosur (Aus, 19) - Yvonne Meusburger (Aut) 6-1, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.