Tomljanović izbacila treću nositeljicu,  Muguruza ide dalje

Prve tri nositeljice aut

Tomljanović izbacila treću nositeljicu, Muguruza ide dalje

Roland Garros je i prije kraja prve sedmice ostao bez prve tri nositeljice. Prvo Li Na, nakon nakon toga Serena Williams. Od danas je u tom društvu i Poljakinja Agnieszka Radwanska. Ajla Tomljanović je još jednom potvrdila koliko posjeduje talenat, ali i kvalitetu, prošla je u dva seta, 6-4, 6-4.

Iako je imala sedam neforsiranih pogrešaka više. Već na početku meča, Ajla je objasnila Poljakinji kako stvari stoje u ovom trenutku. Sa duplim breakom vrlo je povela 4-1. Kod 5-2, Radwanska je stigla do prvih break lopte (dvije), vratila je jedan izgubljeni servis, za drugi nije imala prilike.

Na prvom servisu je Ajla, kćerka nekada poznatog rukometaša Ratka Tomljanovića, izgubila svega tri poena. Radwanska je za nijansu podigla ritam svoje igre, ali se vrlo brzo suočila sa novim izgubljenim servisom. Tomljanović je povela 2-0, do osmog gema Radwanska nije imala šanse. Onda je ispustila tri u jednom gemu i povratla više nije bilo.

Španjolka Muguruza nastavlja u svom ritmu. U duelu dvije teniserke koje su kolo ranije eliminisale sesetre Williams, dileme nije bilo. Schmiedlová je tri puta posrnula na svoj servis u prvom setu, još jednom u drugom. Imala je Slovakinja četiri lopte za break u drugom, sve četiri je upropastila.

Muguruza ide dalje sa 6-2, 6-4. Maria Sharapova je " provozala " Paulu Ormaecheu iz Argentine. Ormaeche je u cijelom meču osvojila samo 17 poena.

Rezultati 3.kolo:
Rezultati 3.kolo:
Ajla Tomljanović (Hrv) - Agnieszka Radwanska (Pol, 3) 6-4, 6-4
Samantha Stosur (Aus, 19) - Dominika Cibulkova 6-4, 6-4
Maria Sharapova (Rus, 7) -  Paula Ormaechea (Arg) 6-0, 6-0
Carla Suarez Navarro (Spa, 14) - Taylor Townsend (USA) 6-2, 6-2
Garbine Muguruza (Spa) - Anna Schmiedlova (Slk) 6-2,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.